“Hvis jeg havde råd, ville jeg ansætte alle ved det bord her”. Sådan lød det fra en mand til premieren på Working Brunch i fredags. Samme med to andre står han overfor at lancere en ny møbelshop, men til workshoppen sad han til bords med syv fremmede, som han lærte en masse af.

Han blev begejstret. Han blev bevidst om nye ting, han har brug for til at bygge sin forretning op. Han fik nye kontakter. Og masser af inspiration. Ikke bare på baggrund af det, Tore Vesterby, Mette Hertzmann og jeg sagde som undervisere.

Og for mig er det dét, der gør workshops magiske: At jeg lærer en masse selv
– selv om jeg underviser. Og at deltagerne lærer en masse – også af hinanden.

Faktum er nemlig, at dem vi stoler mest på, lytter mest til og er mest trygge ved at gå til bekendelse overfor er … mennesker som os selv. Og det er præcis den slags mennesker, vi møder på en workshop. Som til Working Brunch, hvor selvstændige møder andre selvstændige i samme situation, med samme udfordringer, blot fra forskellige brancher.

Det handler om at give inspiration, der fører til mere inspiration. At sætte tanker i gang, der fører til nye tanker. At give meget, men skabe meget mere. Det er derfor, jeg er workshopaholic.

Hvordan lærer du mest og bedst?