Jeg er nødt til at dele den her service-oplevelse hos GrowingFeet med dig. Den viser nemlig, at service kan være så uendelig meget forskelligt – men altid gør indtryk, når menneskerne bag virksomheden i den anden ende ikke opererer ud fra “det mindste vi kan gøre”, men ud fra “det meste vi kan gøre”. Hvad gør du i din virksomhed? Lad dig inspirere af casen “Havaianas’en, der gik i stykker”:

Jeg købte et par Havaianas-klipklappere til min datter, og efter to måneder gik de i stykker. Børn er hårde ved deres ting – så uden særligt håb (og lidt emsig-flov) skrev jeg til GrowingFeet for at høre, om der var en eller anden form for garanti. Det skal jeg lige love for, der var.

Jeg blev straks bekræftet i, at det på ingen måde kunne passe, at klipklapperne allerede var gået i stykker – fik tilbudt at få pengene retur eller få et par nye (der var en link i mailen, så jeg uden besvær kunne se udvalget) og det hele selvfølgelig med omkostningerne betalt, når de ødelagte klipklappere skulle sendes retur og de nye frem. Men det var ikke det, der gjorde størst indtryk. (Heller ikke at beskeden kom allerede 5 kvarter efter, at jeg havde sendt min brokke-mail afsted). (Eller at den kom direkte fra Signe Ulka, indehaver af GrowingFeet).

Det, der gjorde størst indtryk i service-føljetonen var, at det skinnende nye par guld-Havaianas (som valget fladt på – og som min datter mener passer perfekt til efteråret) kom, FØR JEG HAVDE SENDT DE ØDELAGTE KLIPKLAPPERE RETUR.

Havainas

Det er ikke god service. Det er service med tillid, personlighed og falde-på-røven-effekt. Tak Signe Ulka fra GrowingFeet. Din service er det, jeg ynder at kalde bemærkelsesværdig – især fordi hun med egne ord forklarer serviceniveauet sådan her:

Jeg synes jo faktisk bare, at vi giver den service man burde forvente … eller i hvert fald den, jeg gerne selv vil modtage hos andre.

Og her må jeg så sige tak igen – for at minde mig og alle andre om den indlysende målestok for niveauet af service i vores virksomheder: Den skal ikke kun være på “hvad-man-kan-forvente niveau” – den skal være på “sådan-ville-jeg-gerne-selv-behandles-niveau”. Så spørg dig selv hvad det meste, jeg kan gøre? næste gang, du har en kunde med en udfordring.

PS Du behøver ikke have børn for at få glæde af Signe Ulkas serviceniveau – hun har netop åbnet sin online business nummer to udi sko A Shoe Affair – shoes you love (and a concept I love)