Service og succes hænger ofte sammen. Vi elsker god service. Vi forventer god service. Vi vælger til og fra på baggrund af, hvor god servicen er.

Netop af den grund bruger mange forretningsdrivende service som konkurrence-
parameter. Servicekoncepter dukker op, servicedesign bliver et begreb osv.

Derfor kan det undre, at der stadig findes steder, hvor selv en lille bitte smule service kan røre ens hjerte. Sådan en oplevelse havde jeg i Harzen, da jeg gik ind i et ganske ordinært supermarked efter en tandbørste.

Lige da jeg går ind, passerer jeg en medarbejder, der er ved at sætte varer på hylderne – og så sker det forunderlige: Han siger “guten Tag” til mig! Aldrig før har en medarbejder i et supermarked hilst på mig, når jeg har gjort min entré. Og hvorfor egentlig ikke?

Ja, det er stordrift. Ja, det er “gør-det-selv” princippet, der tæller. Ja, gulerødderne ville blive dyrere, hvis jeg kunne få personlig vejledning i grøntafdelingen. Men at sige “goddag” koster altså ikke noget. Ikke engang tid.

Nogen gange skal der forbavsende lidt til at bryde med sin kategori, når man er forretningsdrivende. Hvordan kunne du give anderledes service end de andre?