(eller: Derfor skal du være stolt af dit deltidsjob)

Du skal handle ud fra, hvor du gerne vil være. Du skal have et mål, en vision, leve din ypperste drøm ud. Udfordringen er bare, at står du stille og glor på dit visionboard, sker der ikke en skid. Heller ikke på bankkontoen.

Enhver drøm bliver kun bliver til virkelighed, hvis vi går efter den – skridt for skridt. (Selv drømmen om at vinde i lotto kræver, at du går hen og køber en kupon).

Walking_chicken

Hvert skidt kræver fokus. Og overvejelser. Ofte møder jeg mennesker – også blandt mine egne kunder – der undskylder, at de for eksempel har et deltidsjob ved siden af deres drøm, de siger “ellers kan jeg simpelthen ikke få det til at løbe rundt”, og jeg kan næsten høre, hvordan de synker en klump af skyld over, at de ikke har mere succes.

Men tænk nu, hvis deltidsjobbet (rengøringstjansen, aftenvagterne, agenturet på det der produkt, du sælger eller den form for rådgivning eller behandling, som du tilbyder i din virksomhed, ikke fordi du drømmer om at dyrke det, men fordi du kan det og ikke mindst kan tjene penge på det) netop er udtryk for et skarpt fokus på succes – netop er et skridt på vejen til at udleve drømmen?

Så bare gør det – sideløbende med det, du brænder for. Og vær stolt af det. Det handler om at komme i gang. At få penge i kassen. I virkeligheden er dét et uundværligt fokus for at få succes, mentalt, økonomisk og i forhold til at kunne investere i det, der skal bringe dig videre.

Kunsten er at slippe den slags arbejde igen, når du tjener penge. Den slags arbejde er et springbræt, ikke et sted du skal blive.

Jeg begyndte selv som selvstændig med et halvtidsjob – jeg havde lejet mig selv ud til et bureau halvdelen af måneden. I 9 måneder. Og jeg var lige ved at blive hængende, indtil jeg regnede ud, at jeg brugte 2/3 af min tid på 1/3 af min indtægt. Vi sad på D’angleterre, det andet bureau gav fin frokost og et lifligt glas hvidvin, vi skulle tale om fremtiden – forlængelsen af aftalen i en ny og mere attraktiv form. Og jeg var nødt til at takke nej. Det var tid til et nyt skridt.

Så husk dine skridt. Hvad er det næste, du skal tage for at gå efter din drøm?

Hvis du vil læse mere om fokus, så tjek blogindlægget “Det Fabelagtige Fokus” her:
http://brandlovers.dk/2010/11/23/det-fabelagtige-fokus/