Farven i kunsten. Det er titlen på en udstilling, du skulle ta’ at opleve på Louisiana lige nu. Fordi der er meget at hente om farver og det, de gør ved os. Og fordi det er inspirerende at læse de små mesterværker ved siden af mesterværkerne – titlerne! Her får du min hade-titel fra udstillingen + mit bedste tip til at finde den bedste titel.

"Lysets sjæle" – en kunstinstallation på Louisiana

"Lysets sjæle" – en kunstinstallation på Louisiana

Billedet her er taget i et mikroskopisk spejlkabinet fuld af små pærer, der skifter farve hele tiden. Her får farven i kunsten fuld effekt – og det kan mærkes helt ind i sjælen. Måske netop derfor var titlen på den her kunstinstallation “Gleaming Lights of the Souls“. Smukt. Spot on. Hvorfor?

Fordi titlen giver noget at tænke over, samtidig med at den giver mening, når man står i det lille rum og ser lyset spejle sig i det uendelige.

Min hade-titel fra udstillingen var skrevet på et lille skilt ved siden af et billede med et stramt grafisk mønster i rosa, grønne og blå nuancer. Der var virkelig noget at gå på opdagelse i. Men det hed “Symfoni i rosa“. Suk. Gab. Havde jeg penge nok til at købe billedet, havde jeg ikke gjort det alene på grund af titlen. Hvorfor?

Fordi den er indbegrebet af det fænomen, der kaldes “et vinterbillede”. Forklaringen kommer her:

Forestil dig et billede af et landskab, der er dækket af sne. Titlen på det er “Vinterbillede“. Uinspirerende og røvsygt. Forestil dig billedet igen – helt det samme, masser af sne og vinter, men denne gang er titlen “Mordstedet“. Kan du mærke, hvad der sker? Nu bliver det interessant og vækker din nysgerrighed.

Det er det, dine titler skal gøre. Uanset hvad de knytter sig til.