Det er hurtigere, hvis jeg gør det selv. Det er nemmere, hvis jeg gør det selv. Det bliver bedre, hvis jeg gør det selv. Alt sammen sætninger, jeg har sagt mange gange til mig selv. Og stadig må tage mig i at begynde på. For det der med at udlicitere opgaver og få hjælp er udfordrende.

For det første kræver det, at vi ved, hvad vi vil. Ellers er der ingen, der kan hjælpe os.

For det andet kræver det, at vi er i stand til klart at kommunikere, hvilket resultat vi ønsker. Ellers er der ingen, der kan skabe det – eller det, der er bedre.

For det tredje kræver det, at vi har tillid. Til at vi kan give slip. Og til at andre kan hjælpe os.

For det fjerde kræver det, at vi holder op med at tro, at det netop er hurtigere, nemmere, bedre og måske endda billigere, hvis vi selv tumler med alt det, som det selvstændige liv byder på.

For det femte (tilføj selv …)

Derfor studsede jeg også over den her annonce fra Skat, som jeg så i går.

Kan det virkelig være rigtigt? Skal selvstændige virkelig være kendt som dem, der gør-det-selv (her gik jeg og troede, det var dem fra Silvan).

Nej, jeg vil til enhver til blive ved at øve mig i at udlicitere, få hjælp til de udfordringer, der kommer min vej, og slippe tanken om, at jeg skal alting selv (også selv om jeg er opdraget til lige præcis det modsatte) og i stedet printe David Allens ord på indersiden af min pande:

You can do anything, but not everything

Det kræver meget øvelse endnu, skal jeg hilse og sige … fra indersiden af min pande!