Du har netop udgivet ”Ny Passager”, en debutplade i dit eget navn og i din egen stil. Hvorfor er du ikke gået benhårdt efter de sikre hits?

I skriveprocessen er det vigtigt for mig at være tro mod den historie, jeg gerne vil fortælle. Hvis jeg skal til at lægge et lag af gad-vide-hvad-de-unge-vil-ha ind dér, så skrider det hele og bliver noget underligt konstrueret noget. Det handler vel om at vælge en vej. Min vej blev min egen og ingen ved, om det kan generere et hit, men følelsen af fuld integritet er vel også en succes!?

Du vægter altså personlig integritet højere end en generel formel for, hvad der hitter. Hvordan har vejen dertil været?

Det føles egentlig ikke som om, jeg har skulle flytte rundt på noget i mig selv. Det har til gengæld ikke altid været nemt at skulle vende det døve øre til, når folk – velment – har forsøgt at overtale mig til hurtig succes. Andre vil oftest guide ud fra, hvor de står og hvilke valg de ville tage, så det handler dybest set om at turde tro på dine egne ideer. Og det er ikke altid nemt. Jeg har taget mange forkerte beslutninger undervejs, men de er en del af processen – hvis man lærer af dem.

Når nu folk og for mange meninger kan forvirre, har du så selv fået professionel sparring for at finde din vej?

Jeg har været så heldig at lære Niels Hausgaard at kende. Han er et menneske, jeg kan li´ at være sammen med. Jeg tænker ikke på ham som professionel sparring, men han bliver det nemt. Han har med sin erfaring og sine mange år i musikken en tyngde, som er inspirerende menneskeligt og arbejdsmæssigt. Og så vil han mig det godt. Så har jeg min manager, som jeg sparrer med mere direkte. Han har også en enorm erfaring og har arbejdet mange år i branchen. De to mennesker kan jeg ringe til altid, hvis jeg bliver i tvivl om noget.

_95A0643_40pct

"Min erfaring er, at heldet dukker op, så snart du gør noget og arbejder i din egen retning" (Signe Svendsen, pladeaktuel med Ny Passager, signesvendsen.dk)

Har du andre gode råd til, hvordan det bliver nemmere at tro på sige egne idéer?

Det bliver lettere at tro på sine egne ideer med tiden. Så det handler vel om at få noget erfaring i at stå dér på kanten. Jeg tror ikke på hurtige løsninger eller kvantespring, når det gælder om at lære at tro på dine egne ideer. Det er et arbejde, men først og fremmest skal du tage en beslutning om at ville gøre det. Dernæst … nå ja, gøre det.

Hvad skal der til, for at man som dig som dig kommer fra idé til handling?

Du skal prøve ideer af i forskellige sammenhænge og samtidig vide, at modstand er et livsvilkår, vi alle lever under. Ingen oplever udelukkende at have heldets rygstød med sig – men min erfaring er, at heldet dukker op, så snart du gør noget og arbejder i din egen retning. Det er måske den eneste universelle sandhed, jeg tror på.

Et af numrene på din nye plade hedder “Videre herfra”, tænker du over, hvordan det bliver at komme videre herfra … som anmelderrost og måske endda med et hit og heldet i ryggen?

Jeg tænker ikke meget på det. Jeg ved, at jeg vil skabe tid til at skrive, så snart turnéen er overstået. Det er vigtigt for mig at blive ved med at arbejde med sangene, og energien er altid god efter en turné. Dér har jeg lige været i kontakt med publikum og spillet en masse musik, jeg er varm! Hvis du først sætter dig ned og prøver at regne ud, hvad næste skridt er, mener jeg, at fokus lander et forkert sted. Hæng aldrig din hat på en succes – du skal have fat dér, hvor du hele tiden er i proces og kan li´ det. Og så husk at holde fri, rigtig fri, engang imellem.

Du kan opleve Signe Svendsen live i efteråret, hvor hun turnerer landet rundt med ”Ny Passager”. Se koncertkalender, hør musikken og køb pladen på signesvendsen.dk