Hvad kan jeg nemt gøre bedre i mit arbejdsliv – hvad er mit næste nemme skridt i min business? Det er spørgsmål, jeg ofte stiller mig selv. Det er der 3 årsager til, måske kan du genkende dig selv i dem?

  1. Det er så nemt at overlade udviklingen til andre: Hvad vil kunderne have? Hvad vil chefen have? Hvad er tendenserne? Og så ellers drøne rundt i manegen som en anden cirkushest – smuk pyntet og helt i kontrol, men uden en meningsfyldt retning drevet af os selv.
  2. Listen af forbedringspunkter i forhold til afklaring, udvikling og profilering er ofte uendelig lang. Hver gang vi taler med en ny, opstår der nye muligheder. For der er mange muligheder og meget, vi kunne gøre. Præcis som der er meget, der virker begrænsende. Ja, faktisk føles det af og til overvældende, at vi kan blive helt handlingslammede.
  3. Med alle de muligheder og begrænsninger, vi oplever, er noget af det ypperste, vi kan præstere faktisk succesfuldt at udvælge og tage … vores næste nemme skridt. Netop dét fortjener mere tid og opmærksomhed, end mange af os giver det.

Fokus handler dybest set om at fjerne så meget, at der er så lidt tilbage, at vi er i stand til at handle på det – samtidig med at vi har det strategiske overblik, der gør, at vi ved, hvorfor vi gør selv de mindste ting, og i hvilken retning vi ønsker, de skal drive os. Det er derfor, det ofte betaler sig at investere i at se sig selv gennem andres professionelle øjne.

Hvad er dit næste nemme skridt?