I ferien får du sikkert, som jeg, inspiration fra nye kilder. En af mine er Johnny fra havnen, et pragteksemplar i blå kedeldragt med vildt voksende gråt hår og permanente oliepletter. Han kan noget med bådmotorer – og med simple living. Ham vil jeg lære af i mit forretningsliv, måske kan du også lære noget?

Johnny fra havnen er en haj til meget – især til noget, han sikkert ikke selv er alt for bevidst om: Han gør livet simpelt. Ikke fordi han – i hvert fald når jeg ser ham – altid er iført samme “uniform”. Ikke fordi han bor i en campingvogn … som fastligger i industrikvarteret. Året rundt. Men fordi han kun befinder sig fire steder:

På havnen. På stranden. På arbejde. Eller på ryggen i sin seng.

Han siger selv, at der kun er de muligheder, hvis man for eksempel leder efter ham. Det er der, han trives, Det er der, han gør det, han kan lide. Derfor er det så simpelt. Derfor er Johnny fra havnen min ferie-forretningslivs-inspirationskilde nummer 1.

Hvis bare vi alle sammen kunne indrette vores forretning så simpelt og efter samme kriterier. I stedet for at stå for en masse forskelligt. Og tilbyde en masse forskelligt. En masse, vi ikke brænder 100 % for. Eller i stedet for ikke at tilbyde noget som helst fast, men altid indrette os efter efterspørgslen. Det bliver så kompliceret, ikke? For ikke at tale om prissætningen af det, pyh.

Gør som Johnny. Gør det simpelt. Gør det til at forstå. For dig selv og dine kunder.