Igennem længere tid har jeg været fascineret af Caroline Wozniacki, tennisspilleren der tager alverdens baner med storm. Hver gang hun bliver interviewet om, hvad en sejr vil betyde for hende og bla bla bla, så svarer hun nemlig det samme:

Jeg tager en bold ad gangen, så må vi se, hvad der sker.

En bold ad gangen. Det er hendes fantastiske styrke. Når modstanderen tager føringen, fokuserer Caroline ikke på, at hun er ved at tabe. Hun fokuserer på den næste bold. Og sådan går det til, at hun vender nederlag til sejr igen og igen … hvis hun altså ikke bare fører hele vejen igennem.

Når jeg fremhæver hende, er det derfor ikke som tennisspiller. Men som et af de mennesker, der har et fabelagtigt fokus.

Måske kender du det fra din egen virksomhed? Der er mange idéer, mange bolde i spil (for nu at blive i det billedsprog). Fokus flakker, og du når ikke rigtig i mål med noget. Selv oplever jeg, at en af de største udfordringer som selvstændig, iværksætter, igangsætter, eller hvad du ynder at kalde dig selv, er … tålmodighed. Puh.

Fokus. Vælg dine bolde. Og vælg dem, der hurtigst muligt giver afkast. For hånden på hjertet, det er nemmere at fejle og favne flere ting, når økonomien er med dig. Og ofte er det netop, når den ikke er det, at vi skifter fokus oftere, end vi skifter underhylere … hyl!