I min seneste nyhedsmail skrev jeg, om den ene ting du skal gøre her efter juleferien og i det hele taget i 2010 – nemlig at fortsætte, hvor du slap. Hvis det lyder initiativløst, røvkedeligt og totalt væk fra vinduet med hensyn til visioner, så tjek lige den her øvelse:

Hvis du gennemgår 2009 og skriver det ned, som lykkedes allerbedst for dig – og hvor du virkelig brændte igennem – i din business, så vil du automatisk fokusere på at fortsætte ad det spor – and guess what – der vil komme mere af alt det gode.

Du kan også spørge på en anden måde: Hvorfor ikke dyrke det, du allerede gør godt – i stedet for at dyrke det, du ikke vil gøre længere/ ikke er god til?

Du kan lave øvelsen på daglig basis. Skriv det ned, der gik rigtig godt i dag (eller i sidste uge)! Hvis du er to do liste-typen, så lugter øvelsen lidt af dengang en stress-ramt veninde fik til opgave at skifte alle hendes to do lister, der kun mindede hende om alt det, hun ikke havde gjort (godt nok), ud med lister over alt det, hun rent faktisk havde gjort (godt).

Dybest set handler det om at bevare fokus. Det kræver nemlig langt mere af dig at udvikle nyt fra bunden end at videreudvikle det, du allerede er nået langt med. Præcis som det kræver mere og er dyrere at få nye kunder end at pleje eksisterende kunder.